به گزارش خبرنگار جامجم، وی که در نشست خبری این رویداد سخن میگفت، با اشاره به اینکه باید در هر رویداد ملی، نتایج برگزاری دوره قبل با حضور رسانهها ارزیابی شود، گفت: رهبرمعظمانقلاب در بیانیه گام دوم بر توسعه اجتماعی و تشکیل تمدن ایرانی و اسلامی تأکید کردهاند و یکی از مهمترین عرصههای تمدن ایرانی و اسلامی، شعر و ادب است. شعر و داستان ثروت ملی و ارزشمندترین میراث معرفتی ما ایرانیان است و شعر در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و در طول سالهای دفاعمقدس نیز اشعار حماسی شاعران نقش مهمی در بسیج نیروها و تبیین واقعیتها ایفا کرد.
وی با بیان اینکه اولویت برای ما کیفیت است و کمیت فقط در صورتی که با نگاه کیفی همراه باشد، اهمیت دارد، گفت: سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که از این میان ۲۰۴۶ اثر به مرحله داوری راه پیدا کرد، ولی ما با برگزاری کارگاه و آموزش به شاعران جوان به دنبال این هستیم که کیفیت را هم در کنار کمیت ارتقا دهیم چرا که یکی از اهداف اصلی ما از برگزاری چنین کنگره هایی، نگاه ترویجی و استعدادیابی است.
محمد کرماللهی، دبیر کنگره نیز با بیان اینکه امسال محمد مرادی شاعر و استاد دانشگاه شیراز، مسئولیت دبیری علمی کنگره را برعهده دارد، از برگزاری پیش کنگرههای استانی در استانهای فارس، تهران، گیلان، خراسانرضوی و اصفهان خبر داد.
وی با بیان اینکه در مدت کوتاه اعلام فراخوان کنگره بیش از ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده که نسبت به میزان مشابه در سال گذشته در روزهای اولیه اعلام فراخوان، حدود ۳۰ درصد رشد نشان میدهد، گفت: کیفیسازی مورد توجه ماست و به همین دلیل است که روی موضوع کمیت زیاد توقف نداریم بلکه با برگزاری کارگاههای حضوری و برخط با حضور استادان برجسته ادبیات معاصر به دنبال افزایش کیفی آثار شرکتکنندگان هستیم.
کرماللهی با اشاره به اینکه معمولا در رویدادهای همزمان شعر و داستان معمولا در حق داستان اجحاف میشود، گفت: داستانهایی که به مرحله نهایی برسد به صورت حرفهای و با کیفیت بالا به صورت پادکست ضبط و در فضای مجازی در سراسر کشور توزیع میشود و به دنبال این هستم که این داستانها به صورت فایلهای صوتی و از طریق تلفنهای همراه در اختیار شرکتکنندگان در کنگره قرار گیرند.
در این نشست، پوستر نهمین دوره کنگره به همراه کتاب اشعار برگزیده دوره هشتم، رونمایی شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت